باندپهن

مخابرات فضایی

January 21, 2024
15:47 یکشنبه، 1ام بهمنماه 1402
کد خبر: 158787

سازمان فضایی: باید با آزمایش‌های متعدد فناوری ساخت پرتاب‌گرهای مختلف را تثبیت کنیم

منبع: دیجیاتو

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد که ماهواره‌بر قائم در سومین پرتاب تحقیقاتی خود رکود جدیدی را ثبت کرده است. او همچنین گفت که تاکنون توانسته‌ایم در پرتاب‌گرهای سوخت جامد، مایع و ترکیبی به خودکفایی برسیم اما باید با آزمایش‎‌های متعدد این فناوری را تثبیت کنیم.

«حسن سالاریه»، رئیس سازمان فضایی ایران، در گفت‌وگو با بخش خبری صداوسیما با اشاره به اینکه ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ در سومین پرتاب تحقیقاتی خود با موفقیت یک رکورد جدید را ثبت کرد، گفت: «این ماهواره‌بر توانست یک ماهواره تحقیقاتی با جرم ۵۰ کیلوگرم، موسوم به ماهواره ثریا را در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار دهد. این امتیاز بالایی برای کشور است.»

او درباره ویژگی‌های ماهواره ثریا گفت: «این ماهواره از سری ماهواره‌های تحقیقاتی پژوهشگاه فضایی ایران محسوب می‌شود. سری SRI این ماهواره با هدف آزمایش و تست عملکرد محصولات توسعه پیدا کرده و در پژوهشگاه فضایی ایران و یا در بخش خصوصی در مدار استفاده می‌شود. کلیه محصولات و سیستم‌هایی که توسعه پیدا می‌کنند، بعد از اعمال تست‌های مختلف آزمایشگاهی در سطح زمین، باید در مدار هم تست شوند. از این حیث پرتاب‌های تحقیقاتی برای هر کشوری ضروری هستند.»

او اشاره کرد که این پرتاب تحقیقاتی، ماهواره مخابراتی بوده که زیرسیستم‌های مختلف آن مثل تولید و توزیع توان، در مدار ۷۵۰ کیلومتری آزمایش شده‌اند. سالاریه همچنین گفت: «می‌توان با دریافت داده‌های ماهواره در سطح زمین، عملکرد تمامی این زیرسیستم‌ها را بررسی کرد.»

رئیس سازمان فضایی همچنین توضیح داد: «پرتابگرهای سوخت جامد از بابت اینکه پرتابگرهای سبکی هستند، برای کشور ضروری به شمار می‌آیند. این پرتاب‌گرها همچنین امکان پرتاب به مدارهای مختلف با شیب‌های مداری مختلف در ارتفاعات مختلف را فراهم می‌کنند.»

به گفته سالاری، یکی از مزایای پرتابگرهای سوخت جامد این است که نیازی به زیرساخت‌های عریض و طویل نداشته و کشورهایی که این تکنولوژی را دارند، می‌توانند از سطح دریا نیز پرتاب مداری را تجربه کنند. او همچنین اشاره کرد که علاوه بر پرتابگرهای سوخت جامد، پرتابگرهای سوخت مایع نیز در کشور وجود دارند که درحال توسعه هستند. این پرتابگرها توانایی حمل اجرام بالاتری را دارند و از این حیث مورد استفاده قرار می‌گیرند.

او عقیده دارد که کشور در پرتابگرهای سوخت جامد، مایع و ترکیبی به خودکفایی رسیده است، اما باید با آزمایش‎‌های متعدد این فناوری را تثبیت کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.