بانکداری و پرداخت الکترونیک

January 11, 2024
12:53 پنجشنبه، 21ام دیماه 1402
کد خبر: 157649

رشد چشمگیری اکوسیستم فین‌تک امارات درعین رکود بین‌المللی

داده‌های Innovate Finance، نهاد مستقل ناظر بر صنعت فناوری امور مالی انگلستان، از کاهش چشمگیر سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه فناوری مالی حکایت می‌کند. براساس این گزارش مجموع سرمایه‌گذاری‌ها به نسبت سال ۲۰۲۲ تا ۴۸ درصد کمتر شده و به ۹۹ میلیارد دلار رسیده است. با این حال امارت متحده عربی با قوانین و اکوسیستم حامی فین‌تک برخلاف روند جهانی یک رشد ۹۲ درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش پیوست، این داده‌ها نشان می‌دهد که امارات به لطف مقررات حامی فین‌تک و استقبال از بانکداری دیجیتال و دیگر ابزارهای مربوطه، حالا برای اولین بار در لیست ۱۰ مرکز برتر از لحاظ جذب سرمایه‌ فین‌تکی در سال ۲۰۲۳ قرار گرفته است.

جنین هرت، مدیرعامل Innovate Finance، در مصاحبه خود با CNBC گفت: «برخی از بازارها تازه این تکنولوژی را به کار گرفته‌اند، ما بازتاب این مساله را در ارقام سرمایه‌گذاری مشاهده می‌کنیم.» به گفته او آسیا و خاورمیانه حالا بازارهای داغ فین‌تکی هستند.

گزارش این شرکت نشان می‌دهد که حالا کشور‌های آسیایی و خاورمیانه حضور پرتعدادتری به نسبت اروپایی‌ها در لیست ۱۰ مرکز برتر فین‌تکی دارند. به گفته او افزایش سرمایه‌گذاری در این مناطق فرصتی برای انگلستان است تا همکاری و شراکت‌های بیشتری را در این منطقه در پیش بگیرد.

با این حال در نگاه کلی جهان فین‌تک‌ها حال روز خوبی در سال ۲۰۲۳ نداشت و سرمایه‌گذاری روی این شرکت‌ها فاصله زیادی با سال گذشته داشت. هرت معقتد است شرکت‌هایی که در مرحله رشد هستند بیشتر از همه درنتیجه کاهش سرمایه‌گذاری سال ۲۰۲۳ متاثر شده‌اند و شرکت‌های مرحله بذری و اولیه نسبت به فشار‌ها مقاومت بیشتری دارند.

او با اشاره به اینکه فین‌تک‌های نوپا در بازار سال گذشته وضعیت بهتری داشتند و حدود ۴ میلیارد دلار سرمایه را جذب خود کردند گفت: «اگر شرکتی در مراحل آخر هستید، شاید الان زمان خوبی برای جذب سرمایه شما نباشد.»

آمریکا در صدر و انگلستان در رده دوم
گزارش Innovate Finance نشان می‌دهد که از میان تمامی کشور‌ها،‌ آمریکا در صدر و انگلستان نیز با جذب مجموعا ۵.۱ میلیارد دلار سرمایه در حوزه فناوری مالی در رده دوم قرار داشت. با این حال جذب سرمایه انگلستان به نسبت ۱۳.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ یک کاهش ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد.

با این حال انگلستان عملکرد خوبی در مقایسه با دیگر کشور‌ها داشته و ۲۸ کشور اروپایی روی هم رفته کمتر از این کشور سرمایه فین‌تکی را جذب خود کرده‌اند و لندن همچنان با سهم ۴.۵ میلیارد دلاری از این سرمایه‌گذاری به عنوان مرکز اصل فین‌تک اروپا شناخته می‌شود.

جای تعجبی ندارد که ایالات متحده امسال هم میزبان بیشترین سرمایه‌گذاری فین‌تکی بود و ۲۴ میلیارد دلار در حوزه فناوری مالی این کشور سمرایه‌گذاری شد اما مقدار جذب سرمایه در ایالات متحده نیز نسبت به سال قبل ۴۴ درصد کمتر شده است.

هند پس از انگلستان با جذب ۲.۵ میلیارد دلار سوم، سنگاپور با ۲.۲ میلیارد دلار چهارم و چین با سهم ۱.۸ میلیارد دلاری در جایگاه پنج قرار دارد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.