باندپهن

مخابرات فضایی

January 29, 2024
16:29 دوشنبه، 9ام بهمنماه 1402
کد خبر: 159491

توسعه ماهواره‌بر «سریر» برای فتح مدار 36 هزار کیلومتری

سخنگوی فضایی وزارت دفاع از توسعه ماهواره‌بر سریر برای فتح مدار 36 برابری و حمل وزن 6 برابری سیمرغ خبر داد.

صبح هشتمین روز از بهمن‌ماه، دو نانوماهواره «هاتف» و «کیهان» سوار بر ماهواره‌بر سیمرغ عازم مدار بیضوی با حضیض 450 کیلومتر و اوج 1100 کیلومتر از سطح زمین شدند. سید احمد حسینی مونس، سخنگوی فضایی وزارت دفاع با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری از روند توسعه ماهواره‌برهای وزارت دفاع گفت و از توسعه نسل جدید ماهواره‌بر «سریر» برای فتح مدار 36 هزار کیلومتری خبر داد.

حسینی در این گفت‌وگو تشریح کرد: برنامه فضایی کشور با هدایت شورای کلان فضای مجازی در حال پیگیری است که در آن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح وظیفه توسعه ماهواره‌برهای سنگین را بر عهده دارد. وزارت دفاع در حال توسعه کلاس‌های مختلف از ماهواره‌بر نیز هست که در این زمینه ماهواره‌بر سوخت مایع «سفیر» پیش‌تر توانسته است 4 پرتاب موفق داشته باشد. در ادامه ماهواره‌بر «سیمرغ» توسعه داده شد و به موازات آن نیز ماواره‌بر ترکیبی «ذوالجناح» که دو مرحله سوخت جامد و یک مرحله سوخت مایع دارد، در حال طی کردن تست‌های تحقیقاتی و تکامل است.

وی در خصوص مأموریت‌های سیمرغ اظهار داشت: سیمرغ تاکنون چند پرتاب تحقیقاتی داشته است و از حدود 2 سال گذشته با توجه به روند فناوری فضایی دنیا که به سمت ارسال چندگانه و ماهواره‌برهای سنگین‌تر حرکت می‌کند، سیمرغ نیز اولین قدم برنامه فضایی ایران در این امر را با پرتاب سه ماهواره به صورت هم‌زمان برداشت. در این پرتاب یک ماهواره اصلی از مجموعه پژوهشگاه فضایی وزارت ارتباطات و 2 نانوماهواره از مجموعه صاایران وزارت دفاع به فضا پرتاب شد. اهواره‌بر سیمرغ در 2 سال اخیر ارتقاء یافته است و به ویژه در حوزه پیشرانش بهینه‌تر شده است.

سخنگوی وزارت دفاع تأکید کرد: مسیر تکامل این ماهواره‌بر تعریف شده است و در آینده توان آن را خواهد داشت که علاوه بر پرتاب چندگانه، ماهواره‌های تا 250 کیلوگرم را در مدار لئو قرار دهد. ماهواره‌بر سیمرغ در حال حاضر به صورت دومرحله‌ای است. در آینده خانواده جدید ماهواره‌بر «سریر» را خواهیم داشت که سه‌مرحله‌ای است و قابلیت قرار دادن وزن حدود 1.5 تن محموله را در مدار لئو خواهد داشت و گامی خواهد بود تا در آینده بتوانیم تا اوج 36 هزار کیلومتری حرکت کنیم.

گفتنی است، ماهواره‌بر سیمرغ در ۶ آزمایش قبلی خود تنها در یک پرتاب موفق بود و این هفتمین آزمایش سیمرغ محسوب می‌شود که با پرتاب موفق سه ماهواره، یک رکورد تازه در صنعت فضایی کشور را رقم زد. این برای نخستین بار است که متخصصان فضایی با ماهواره‌بر بومی سه ماهواره داخلی را همزمان در مدار قرار می‌دهند. همچنین به گفته حسینی، برنامه بعدی ماهواره‌بر سیمرغ، ارسال 4 ماهواره است که مجموعا از 6 ماهواره کوچک‌تر تشکیل شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.